WAARK zocht en vond acteurs

‘Staait n bisschop veur Stad’ is de nieuwe grote theatervoorstelling van WAARK, die vanaf oktober 2022 langs verschillende theaters in Groningen en Drenthe toert. Voor deze theaterproductie was WAARK op zoek naar (met name mannelijke!) acteurs.

In verband met de viering van 350 jaar Groningens Ontzet schreef Just Vink, bekend van Theater te Water, het stuk ‘Staait n bisschop veur Stad’. Just Vink neemt ook de regie voor zijn rekening.
Met zijn vizier gericht op een aantal Ommelaanders maken we het grote verhaal mee van het beleg van Groningen, de militaire strategieën, spionage en de godsdienstige strijd.
Een theatervoorstelling vol geschiedenis, intriges en humor.

Theatergroep WAARK zocht voor ‘Staait n bisschop veur Stad’ mannen en vrouwen die veel plezier beleven aan toneelspelen en de Groningse taal goed beheersen. Er was een voorkeur voor ervaren spelers, maar ook talent zonder ervaring was van harte welkom. Meer dan 70 geïnteresseerden gaven zich op! Na een aantal auditierondes in januari en februari 2022 zijn nu alle rollen bezet.

foto (uit De Menalda Vetes): Karel Zwaneveld