WAARK zoekt acteurs

‘Staait n bisschop veur Stad’ is de nieuwe grote theatervoorstelling van WAARK, die vanaf oktober 2022 langs verschillende theaters in Groningen en Drenthe toert. Voor deze theaterproductie is WAARK op zoek naar (met name mannelijke!) acteurs.

In verband met de viering van 350 jaar Groningens Ontzet schreef Just Vink, bekend van Theater te Water, het stuk ‘Staait n bisschop veur Stad’. Just Vink neemt ook de regie voor zijn rekening.
Met zijn vizier gericht op een aantal Ommelaanders maken we het grote verhaal mee van het beleg van Groningen, de militaire strategieën, spionage en de godsdienstige strijd.
Een theatervoorstelling vol geschiedenis, intriges en humor.

Theatergroep WAARK zoekt voor ‘Staait n bisschop veur Stad’ mannen en vrouwen die veel plezier beleven aan toneelspelen en de Groningse taal goed beheersen. Er is een voorkeur voor ervaren spelers, maar ook talent zonder ervaring is van harte welkom. Vooralsnog is de auditie gepland op zaterdag 15 januari a.s., maar gezien de omstandigheden is het mogelijk dat er naar een andere datum gezocht moet worden. Alle geïnteresseerden kunnen zich opgeven door een mail te sturen naar info@waark.nl

foto (uit De Menalda vetes): Karel Zwaneveld