Onmoet de spelers: Indy-lynn

We trappen af met Indy-lynn de Haan (29). Lees hieronder het hele interview en kom meer te weten over de voorstelling.

1. Welke rol speel je in Staait n Bisschop veur Stad?
Wypkelina, dochter van stadsadvocaat Clinge.

2. Wat kun je vertellen over je rol?
Ik speel een jonge, pittige, jeugdige vrouw die verliefd is op Wijnant (een Roomse soldaat). Een puberale puber in het jaar 1672 wat ik heel leuk vind om te spelen. Ze is lief maar ook snel op haar teentjes getrapt. Heerlijk!

3. Wat is je favoriete zin uit het script?
”Schoamstie nait? Om jonge lu lastig te valen en te begloepen?”

4. Wat kun je vertellen over het decor en de kostuums?
Het decor vind ik echt prachtig! En de kostuums net zo. De voorstelling speelt zich af in 1672 en dat zie je terug in de kostuums. Het decor is eigenlijk heel eenvoudig maar de details en het materiaal doen het hem, waardoor het een prachtig contrast geeft met de lichten en kostuums.

5. Waarom moeten mensen naar de voorstelling komen kijken?
Iedereen moet deze voorstelling zien, omdat het Gronings een prachtig dialect is en er heel veel grappige uitspraken in zitten. Ik ben zelf geen Groninger dus ik vind het erg leuk om meer mee te krijgen van het dialect. En ik hoop het publiek ook! Het is een heel mooi verhaal met een stuk geschiedenis. Dus als je van humor, liefde, vriendschap en daadkracht houdt kom dan zeker naar onze voorstelling toe!