Artikel in De Oostermoer

Op maandag 17 oktober stond er een artikel in De Oostermoer. Lees hier het hele artikel.

Drentse première van voorstelling WAARK in Zuidlaarderveen

ZUIDLAARDERVEEN – De Drentse première van de muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stadvindt op zaterdag 29 oktober plaats in De Zaandorre in Zuidlaarderveen. Deze nieuwe grote productie van Theatergroep WAARK speelt van oktober 2022 tot en met mei 2023 in Drentse en Groningse theaters en dorpshuizen. 

Afgelopen weekend ging de Groningstalige voorstelling ‘Staait ‘n Bisschop veur Stad’ in première in het Der Aa-Theater in Groningen. Zowel de première als de matinee was volledig uitverkocht. Productieleider Frannie Homburg: ,,De reguliere kaarten voor de première waren binnen één dag uitverkocht. We zijn blij verrast dat zoveel mensen nieuwsgierig zijn naar onze voorstelling. We krijgen veel enthousiaste reacties.” Voor de voorstelling in Zuidlaarderveen zijn nog kaarten beschikbaar via waark.nl/speellijst.

Al bijna vijftig jaar lang zijn de theatervoorstellingen van WAARK te zien in vele theaters en buurthuizen in Stad en Ommeland. Frannie Homburg: ,,Vanuit de Drentse dorpen horen we enthousiaste geluiden. WAARK is in veel dorpshuizen een goede bekende, we bestaan al bijna 50 jaar. Ook in Drenthe hebben we trouw publiek dat uitziet naar onze nieuwe theaterproductie.”

‘Staait ‘n Bisschop veur Stad’  is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer.