Reserveren

Via onderstaand formulier kunt u kaarten reserveren voor een voorstelling.
U ontvangt per mail een bevestiging. Uw reservering is pas geldig zodra u de bevestiging heeft ontvangen. We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Indien een voorstelling uitverkocht raakt gelden de reserveringen op volgorde van binnenkomst.

dit is de reserveer-template


Reserveer hier uw kaarten:

Staait n Bisschop veur Stad

zaterdag 20 mei 2023

MFC Spijk (dorpshuis) website

Spijk

Aanvang: 20:00 uur

Entree: €12,50

Nesweg 1
9909 AV Spijk

Reserveerformulier

We vieren 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit! Staait n Bisschop veur Stad is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.

Terwijl Helpman wordt platgebrand, het Westerkwartier wordt geplunderd en bij Oosterhoogebrug en Aduarderzijl wordt gevochten, gaat het leven in Stad zo goed en zo kwaad als het kan door. De ‘gewone mensen’ van Stad en Ommeland krijgen in Staait n Bisschop veur Stad eindelijk een stem. 

Boer Boele en boerin Grytha
Je ontmoet boer Boele en boerin Grytha uit het toenmalig dorp Helpman. Boele heeft hun kapitaal begraven onder de appelboom in de tuin. Hij vlucht met zijn vrouw naar Stad en denkt dat het geld veilig is, totdat de bisschop van Munster zijn legerkamp opslaat in Helpman. Dan slaat de paniek toe en besluit Boele zijn geld op te halen… Naast boer Boele en boerin Grytha uit Helpman spelen Wijnant, een katholieke soldaat uit de Stad en zijn geheime protestantse liefde, Wypie een belangrijke rol. De levens van de vier raken steeds meer met elkaar verweven.

Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer.

WAARK is na bijna vijftig jaar en vijfendertig producties een begrip in Groningen en Drenthe. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 zelfstandig. WAARK staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit. Ontmoet het Team

script en regie Just Vink
vertaling Ben Smit
spelers Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter, Cor Boer
productie Frannie Homburg
decor Bas de Bruijn, Jeannette Ensing
kostuums Aafje Horst, Dorthee Mokkum
assistentie kostuums Fokko Jelsma, Jouke Minnema
grime Marjan van den Hof, Gaike van der Laan
muziek Bram Vink
techniek Toon de Vries, Anja Bente van der Ploeg, Katja Kolhorn, Edzo Smid 
publiciteit Ids Dijkstra en Lisette Seubring, Kielzog Theater
vormgeving Jeannette Ensing, Esmee Tapilatu
foto- en videografie Macy van Geldorp, Reyer Boxem
projectplan en fondsenwerving Geert Oude Weernink
PR-pakket Groningse speellocaties
PR-pakket Drentse speellocaties


Uw emailadres is nodig om een bevestiging te sturen
Uw telefoonnummer is nodig om u op de hoogte te brengen bij onvoorziene omstandigheden
Neem contact op met info@waark.nl wanneer u meer kaarten wilt reserveren