Reserveren

Via onderstaand formulier kunt u kaarten reserveren voor een voorstelling.
U ontvangt per mail een bevestiging. Uw reservering is pas geldig zodra u de bevestiging heeft ontvangen. We proberen zo snel mogelijk te reageren.

Indien een voorstelling uitverkocht raakt gelden de reserveringen op volgorde van binnenkomst.

dit is de reserveer-template


Reserveer hier uw kaarten:

Staait n Bisschop veur Stad

vrijdag 24 maart 2023

Dorpshuis Zijlvesterhoek

Onderdendam

Aanvang: 20:00 uur

Entree: €14,50

Achterweg 1
9959 PC Onderdendam

Reserveerformulier

Staait n Bisschop veur Stad is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor. Voor alle Groningers, uit Stad èn Ommeland. 

Terwijl Helpman wordt platgebrand, het Westerkwartier wordt geplunderd en bij Oosterhoogebrug en Aduarderzijl wordt gevochten, gaat het leven in Stad zo goed en zo kwaad als het kan door. De ‘gewone mensen’ van Stad en Ommeland krijgen in Staait n Bisschop veur Stad eindelijk een stem. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Just Vink (Theater te Water). De vertaling naar het Gronings is van Ben Smit. Beleef deze nieuwe theaterproductie van WAARK vanaf oktober 2022 tot en met mei 2023 in de theaters en dorpshuizen. 

Het verhaal
In Staait n Bisschop veur Stad ontmoet je boer Boele en boerin Grytha uit het toenmalig dorp Helpman. Boele heeft hun kapitaal begraven onder de appelboom in de tuin. Hij vlucht met zijn vrouw naar Stad en denkt dat het geld veilig is, totdat de bisschop van Munster zijn legerkamp opslaat in Helpman. Dan slaat de paniek toe en besluit Boele zijn geld op te halen…

Door de gebeurtenissen in en rond de stad maak je kennis met een bonte stoet aan personages. Behalve boer Boele en boerin Grytha uit Helpman spelen Wijnant, een katholieke soldaat uit de Stad en zijn geheime protestantse liefde, Wypie een belangrijke rol. De levens van de vier raken steeds meer met elkaar verweven. 

Deze ontwikkelingen en meer spelen zich af tegen de achtergrond van een belegerde stad. Lukt het boer Boele om zijn geld op te graven onder de ogen van de belegeraars? En hoe kunnen Wijnant en Wypie openlijk geliefden worden zonder hun ouders teleur te stellen?

Dit jaar vieren we 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit. WAARK is na bijna vijftig jaar en vijfendertig producties een begrip in Groningen en Drenthe. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 zelfstandig. WAARK staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit. 


Credits
Regie: Just Vink | Vertaling: Ben Smit | Spelers: Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan en Moyra Ruiter | Productie: Frannie Homburg | Decor: Bas de Bruijn en Jeannette Ensing | Kostuums: Aafje Horst | Muziek: Bram Vink | Grime: Marjan van den Hof | Techniek: Katja Kolhorn en Edzo Smid | Publiciteit: Ids Dijkstra en Lisette Seubring, Kielzog Theater | Vormgeving: Jeannette Ensing, Esmee Tapilatu | Foto- en videografie: Macy Geldorp | Projectplan en fondsenwerving: Geert Oude Weernink


PR-pakket Groningse speellocaties
PR-pakket Drentse speellocaties


Uw emailadres is nodig om een bevestiging te sturen
Uw telefoonnummer is nodig om u op de hoogte te brengen bij onvoorziene omstandigheden
Neem contact op met info@waark.nl wanneer u meer kaarten wilt reserveren