Waark speelt Bevings

Hoe voelt het om nu Groninger te zijn? Om de grond onder je voeten weg te voelen zakken, gegijzeld te worden door de zucht naar gas?

De muzikale voorstelling Bevings geeft een stem aan de emoties die leven bij de Groningers. Om het uit te zingen, om te jammeren, te schelden, te lachen en daarbij de rug recht te houden. Want hier weg? Dacht het toch niet.
Met een requiem voor de slachtoffers verwoordt WAARK de heftige maar niet altijd zichtbare emoties van de bewoners. Die je in wanhoop over de janboel soms hoort huilen van het lachen.

Bevings wordt geregisseerd door Annemarie Prins, actrice, schrijfster, regisseur en WAARK-maker van het eerste uur. De tekst is van acteur, schrijver en regisseur Gerardjan Rijnders, voormalig artistiek leider van Toneelgroep Amsterdam en in het Gronings vertaald door schrijver en regisseur Ben Smit. Jan Meiborg componeerde speciaal voor deze voorstelling nieuwe muziek

MEDEWERKERS

Toneeltekst: Gerardjan Rijnders
Vertaling: Ben Smit
Regie: Annemarie Prins
Spel: Janneke Geertsema, Nanda Mulder, Foske Hopma Zijlema, Janneke Pietersma, Moyra Ruiter van der Woude, 
Max Sietsema
Decorontwerp: Bas de Bruin, Sarah Schierbeek
Composities: Jan Meiborg
Techniek: Katja Kolhorn, Edzo Smid, Toon de Vries
Publiciteit: Renate Dokter
Campagnebeeld: Menno Schreuder
Productie: Milan van der Zwaan
Productie-assistente: Juul Huitema

Bevings ging op vrijdag 27 september in première in het Kielzog in Hoogezand en toerde tot en met maart 2020 langs Groningse en Drentse theaters.

Bevings in beeld: fotograaf Karel Zwaneveld maakte deze foto’s tijdens de try out.

LOOPTIJD

Datum van première: 27 september 2019